De persoon leren kennen: goede vragen stellen

Standaard

Online daten is ervoor bedoeld om andere singles te leren kennen. Dit betekent vaak meerdere gesprekken met verschillende singles. Bijna niemand vindt direct de goede single om verder mee te gaan. Het kost tijd om iemand te leren kennen maar door de goede vragen te stellen wordt het makkelijker en gaat het sneller.

De eerste vragen

Vind je het lastig om te bepalen waar het gesprek over moet gaan? Begin dan bij de algemene vragen. Een vraag die het gesprek begint is bijvoorbeeld waar de persoon woont of als je de naam niet weet hoe de persoon heet. Het is eveneens belangrijk om erachter te komen wat de persoon in het dagelijks leven doet en welke scholing degene heeft gehad. Wat degene naast het werken doet zoals hobby’s en sport is ook goed om te weten. Probeer niet alleen vragen te stellen zodat het gesprek niet op een interview lijkt.

Handige gespreksonderwerpen

Er zijn gespreksonderwerpen die altijd en in elke situatie gebruikt kunnen worden. Een gespreksonderwerp zoals eten is hier een voorbeeld van. Wat vindt de persoon lekker om te eten en kookt de persoon vaak? Liefde gaat door de maag wordt wel eens gezegd dus dit is belangrijk om te weten van de ander. Een ander onderwerp is films of boeken. Iedereen heeft daar een bepaalde smaak in. Je leert een persoon beter kennen aan de hand van deze gespreksonderwerpen. Je komt er dan ook achter of de ander dezelfde smaak heeft.

Foute vragen

Er zijn ook foute vragen die je kunt stellen gedurende online daten. Persoonlijke vragen kunnen beter omzeild worden tijdens het online daten. Zo is hoe iemand in bed is of hoeveel bedpartners iemand heeft gehad een ongeschikte vraag. Andere vragen die fout zijn gaan over het salaris van iemand. Zo zijn er veel meer onderwerpen die niet geschikt zijn voor online daten.

Leave a Reply