Hoe kies je de juiste partner met een goed financieel IQ?

Standaard

Veel mensen hebben geldproblemen door hun partner. Andere koppels floreren dan weer op financiële vlak. Een ontmoeting via datingsite Parship kan je helpen aan een relatie. Online datingsites zijn een leuke manier om mensen te leren kennen, maar het kan ook een verkeerd beeld geven van de persoon waarmee je op stap bent. Je date zal zich meestal altijd een beter beeld geven dan de realiteit om zo meer kans te maken op een vaste partner.

Voor je in een vaste relatie stapt is het belangrijk dat je eerst alle kanten van het verhaal onderzoekt. Het is natuurlijk moeilijk om te weten of iemand schulden heeft en het is zeker niet leuk om dat te vragen. Wat je wel kan doen is om lang je neus weg eens een gesprek aan te gaan over geld en zo zijn of haar financiële intelligentie op de proef stellen. Als je begint over leningen, sparen, beleggingen en schulden zal je meestal wel aan de lichaamstaal van je date kunnen zien of er iets aan de hand is.

Als de persoon niet veel interesse toont in het onderwerp dan is dat op zich geen probleem. Niet iedereen vind praten over geld niet even interessant en al zeker niet op de eerste date. Misschien kan je in volgende afspraakjes het onderwerp nog eens aansnijden. Wanneer je iemand hebt ontmoet via een datingsite is het extra opletten geblazen. Je weet nooit met wie je afspreekt. Via de chat functie kan iemand zich makkelijk verstoppen en het is pas wanneer je de persoon in levende lijve ontmoet dat je weet welk vlees je in de kuip hebt.
Als je dan toch kiest voor online dating dan is datingsites vergelijken heel belangrijk. De ene datingsite bevat meer serieuze mensen dan de andere. Je hebt ook dating voor hoger opgeleiden. Dat is soms een goede keuze, maar biedt niet altijd een garantie op succes. Wat je ook doet wees voorzichtig en ga na of je potentiële partner verstandig omgaat met geld.

Leave a Reply