Krijgt de economie een boost door het toenemend aantal singles?

Standaard

Even iets anders vandaag. De economische crisis heeft brokken gemaakt, zoveel is zeker. Het aantal singles is de voorbije jaren explosief gestegen. Nu blijkt dat die singles wel eens een serieuze boost kunnen geven aan de economie. Singles gebruiken ook vaak datingsites om aan een date te raken. Niet alleen de traditionele datingsites zijn populair maar ook dating sites die een bepaalde doelgroep voor oog hebben zoals 50+ dating, homodating en dating voor hoger opgeleiden. Om hun kosten te drukken zullen veel singles eerst datingsites vergelijken.

Naast datingsite geven singles gemiddeld ook veel meer geld uit dat mensen die in een relatie zitten. Uit een onderzoek bleek dat singles gemiddeld een paar honderd Euro per jaar uitgeven aan uitgaansgelegenheden om hun date te ontmoeten. Het geld wordt meestal uitgegeven in horecazaken zoals restaurants en cafés.

Uit dat zelfde onderzoek bleek ook dat mannen nog altijd meestal de rekening betalen. Het klinkt als een cliché in tijden van gelijkheid. Nog zo’n cliché is dat men tijdens de eerste date meestal samen ergens iets gaan drinken. Als het klikt komt er meestal snel een etentje om elkaar nog wat beter te leren kennen.

Heeft de financiële en economische crisis dan geen enkele invloed op het dating patroon van singles? Niet echt, meer dan 50% van de personen die meedoen aan het onderzoek bleek niet te bezuinigen op dating en uitgaan. Integendeel zelf, het blijkt dat bijna de helft van de personen die op date gaan ook nog een cadeautje meebrengt voor hun date. Uit het onderzoek blijkt dus dat singles en dating een leuke stimulans geven aan een zwalpende economie.

Het onderzoek wees ook wel uit dat men in West-Europa meer uitgeeft aan dating dan in Oost-Europa. Dat is ook logisch aangezien de welvaart hier hoger ligt en het basis loon van mensen in de Oostbloklanden meestal nog altijd een stuk lager is. In Noorwegen, één van de rijkste landen ter wereld heeft men het meeste uit aan dating. Het blijkt dus ook dat welvaart een directe invloed heeft op hoeveel singles uitgeven als ze gaan daten.

 

Leave a Reply